donderdag 13 mei 2010

Slagaderlijke bloeding!!!!

Je hebt van die mensen die nen 100 nodig hebben maar niet bellen en wachten en wachten en wachten en dan halfdood in den auto kruipen en naar spoed bollen. Je hebt van die mensen die geen 100 nodig hebben maar die toch maar bellen omdat ze geen ander vervoer hebben om naar spoed te komen. En dan heb je nog mensen die eigenlijk niet veel hebben maar dat omstaanders een gans leger hulpdiesten optrommelen... Het laatste was vandaag het geval.

Riiiiiiiiiing! MUG. "Een fietser is gevallen en heeft een slagaderlijke bloeding in de nek!!!" Owkee! Wiiwaa!! We komen daar toe, en daar staat héél veel volk, terwijl een gevallen fietser ondertussen door een vriendelijke buur op een stoel geïnstalleerd is. Dan verwacht je een slagaderlijke bloeding, en zie je enkel wat bloed uit een snijwonde aan de kin sijpelen... Na het drieën (status 3 doorgeven), uitgestapt, en patiënt onderzocht. Meneer had niks, enkel een te hechten wonde aan de kin. Gevraagd wat er gebeurd was : "Awel, kom ik hier den berg afgereden, geef ik een versnellingske, en schiet ik toch wel nie uit mijne pedal zekers! Boenk patat op de grond!" Ik had het eigenlijk willen zien gebeuren, en zou wel eens de oproep naar den 100 willen hebben beluisteren. Maar ja, die mannen daar zien natuurlijk ook niet hoe de patiënt het stelt he!
Zijn we de patiënt aan het inladen, komen plots 2 politiecombi's aangevlamd. "En en en???? Slagaderlijke bloeding? Levensgevaar????" "Moa neen gij!". Verbaasde gezichten alom, en de buurtbewoners begonnen af te druipen, alsof de vrienden van de politie plots de vijand werden. Iedereen heeft gelijk schrik van die mannen é. Enfin, kort uitleg gegeven dat zij komen kijken omdat het ongeval gebeurde op een openbare plaats, en iedereen toverde een "Ah jaaaa" uit zijn keel, alsof ze ineens gered waren van een gevangenisverblijf! Eind goed, al goed.

Een ritje dat eigenlijk geen echt ritje was, maar om het met de woorden van de MUGarts te zeggen : "we zijn toch ne keer buiten geweest"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten