donderdag 13 mei 2010

Bel eens naar den 100!

Analoog naar wat mijn vriend ooit de "10 geboden om naar de 100 te bellen" noemde, ga ik zelf ook eens zo'n lijstje samenstellen...

Wat te zeggen/doen als je naar den 100 belt?

1° Ook al is het niet erg, doe alsof het erg is. Overdrijf!!!!!

2° Wees zeer onduidelijk over de oproep. Zeg dat het "in 't stad" is, die mannen op den 100 kunnen alles toch achterhalen. Da zijn écht krakken!

3° Als ge gebeld hebt, zet uwe GSM gewoon af of pakt niet meer op. Dan kunne ze u ie meer lastig vallen terwijl gij helpt.

4° Zeg da ze hun moeten haasten! Ze doen da toch nooit!

5° Als ze vragen wààr u zich bevindt, zeg dan da ge 't niet weet. Sta je in 't midden van een veld, gewoon zo zeggen! Ze zullen da veld wel vinden. Hoe groter 't veld, hoe rapper ze 't vinden.

6° Bel nog ne keer terug om zeker te zijn da ze hulp sturen!

7° Als het te lang duurt eer iemand komt, en uiteindelijk is het zo erg niet, steek de persoon gewoon in uwen auto en rij naar spoed. Den 100 moete da nie laten weten zunne. Die zullen da wel zien als ze toekomen!

8° Als de persoon écht niks heeft, en zegt dat 'em nie mee wilt, moete da zeker nie zeggen aan den 100. Die mannen kunnen iedereen overtuigen om mee te gaan!

9° Als't nen alcoholintox is, zeker nie vernoemen, bier geeft plezier, die mannen van den 100 willen ook wel eens een leuke oproep!

10° Als de oproep op café is, of in ne bekende winkel of in de Fortisbank, NIET meedelen. Gewoon aan die mensen van de winkel de huisnummer vragen en die doorgeven, zeker als die NIET op de gevel hangt. De mensen van den 100 vinden alles!

Aan de gewone mensen die dit lezen : dit is een vrolijke noot. Vooral niks van aannemen, maar DUIDELIJK en zo RUSTIG mogelijk alle gegevens aan de 100 doorgeven, blijf ter plaatse, laat indien mogelijk iemand buiten wachen (handig als de plaats moeilijk te vinden is of de huisnummers weggewaaid zijn) en als er iemand terugbelt, neem op. Soms bellen de mannen van de 100 terug om bijkomnde informatie in te winnen. En als de persoon in kwestie plots uit de dood opstaat en springlevend begint rond te wandelen, kan je ook de 100 terugbellen om dat eens te zeggen, zodat hulpdiensten geen onnodige risico's gaan nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten