zaterdag 27 november 2010

Brand? Wààr brand??

Wij hebben in ons ziekenhuis geen psychiatrie/PAAZ, maar toch komen de depressies bij ons binnen als zoete broodjes. Waarop we de echt ernstige gevallen dan moeten doorverwijzen naar naburige ziekenhuizen.
Gisteren is onze poetsvrouw was aan het plooien in onze "grote" berging, klopt er plots iemand op de poort. Dat was vroeger een garage, eigenlijk nog steeds, met een sectionale poort die na de verbouwingen nog steeds aanwezig is. Maar die "garage" wordt gebruikt als berging van alle soort.
Wat doet de kuisvrouw? Ze stuurt de franssprekende dame vriendelijk naar de ingang van de spoed. En ondertussen zegt ze tegen een collega dat er een "rare" dame aankomt.Enfin, we verwachten ze, maar zien plots op onze decten dat er gebeld wordt aan de ambulancegarage. Wij er naartoe, en wie laten we binnen? Jawel, dezelfde dame, die ons onvriendelijk zegt dat ze depressief is en hulp wil. De poort van de ambulancegarage stond open en dus had ze maar besloten om langs daar zich naar binnen te werken. Owkee, inschrijven en de dame in een box gezet, maar dat zat ze nog geen 2 minuten of ze moest hoogdringend een sigaret gaan roken. Dus de dame langs de hoofdingang naar buiten gelaten en gezegd dat ze gezellig buiten op het bankje lekker haar sigaretje kon opsmoren. Op de plaats waar ze eigenlijk binnen moest komen.
Zitten we een kwartiertje later in ons bureau (het was kalm voor een doordeweekse vrijdag) als plots het brandalarm afgaat! Nu, overdag is dat een taak van de receptie om op het brandalarm te reageren, maar omdat ze al de ganse dag het brandalarm op alle diensten aan het testen waren, besloten we zelf het irriterend gepiep af te zetten. De verpleegkundigen op spoed moeten immers àlles doen en kunnen!
Wat blijkt? Op de alarmdoos staat : BRAND SPOED NIVEAU 0 INGANG! Ik merk dat al onze toegangsdeuren open gaan en zie nog net de depressieve dame binnenglippen! Wat blijkt? In plaats van te bellen waar het hoorde en waar het ook netjes aangeduid staat (ok, in Nederlands), floepte ze het beschermkapje van het brandalarm en duwde gezwind de knop in! Waarna ze zich peilsnel naar haar box begaf! Een blaam van de hoofdverpleegkundige volgde. De dokter zei ook nog eens dat een brandalarm niet dient om zomaar in te duwen en ze bestelde een one-way-ticket naar de PAAZ van ons moederziekenhuis.
Hoe is het toch mogelijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten